Workshop podcast maken

Leer een podcast maken – van idee tot lancering! In de workshop Podcast maken en lanceren verdiep jij je in de theorie en techniek van podcasten. Je ontwikkelt een format en gaat aan de slag met de apparatuur om uiteindelijk een pilot op te nemen. Naast het maken van een podcastplan leer je ook over de juiste middelen die je nodig hebt om je podcast online te zetten én te promoten.

 

De workshop wordt gegeven op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Je kunt ook kiezen voor een kortere variant: de workshop podcasten in 1 dag. Deze vindt plaats in het centrum van Arnhem.

Workshop 5 avonden - HAN Arnhem

De workshop Podcast maken en lanceren van de Podcasters is in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daardoor is deze workshop een post-hbo-opleiding! Een posthboopleiding biedt verdieping, praktische kennis en vaardigheden.

Indeling workshop podcasten

De workshop bestaat uit vier avonden én een terugkomavond waarop deelnemers hun resultaten presenteren. Na het volgen van deze podcastworkshop heb je een podcastplan uitgewerkt en een pilotaflevering gemaakt. Zo heb je alles in huis om een podcast te ontwikkelen, produceren en lanceren. Je hebt geen voorkennis nodig. Na de workshop krijg je de handleiding podcast maken en publiceren als naslagwerk. Ook heb je toegang tot de besloten pagina voor downloads en instructies. 

Certificaat van deelname

Je podcastplan en podcastpilot worden beoordeeld tijdens de vijfde (feedback)bijeenkomst door je medecursisten en de docent. Na afronding van de workshop krijg je een certificaat van deelname.

Opbouw van de workshop podcast maken

De workshop is als volgt opgebouwd:

  • Herkennen en ontwikkelen van een podcastformat
  • Een podcastplan uitwerken incl. verdienmodel
  • Techniek, opnemen en monteren van een podcast
  • Publiceren en marketing van een podcast

Je gaat aan de slag met professionele podcastapparatuur!

Bijeenkomst 1 – theorie & podcastplan

Je krijgt actuele kennis over het podcast-medialandschap en verschillende formats. Je gaat aan de slag met je podcastplan en leert apparatuur kennen om een podcast op te nemen.

Bijeenkomst 2 – techniek & oefenen

Je gaat aan de slag met techniek. Daarnaast oefen je met interviewen, verhalen maken,  opname-software en montage.

Bijeenkomst 3 – podcast maken

Nu je podcastplan klaar is, ga je aan de slag met het opnemen van een pilot-aflevering. Afhankelijk van je doel kun je ook binnen je organisatie een podcast maken en deze monteren. 

Bijeenkomst 4 – podcast maken & verspreidingsplan

We luisteren naar elkaars podcast en gaan aan de slag met een marketing- en verspreidingsplan. Je gaat op zoek naar bestaande middelen in je organisatie om de podcast te verspreiden.

Bijeenkomst 5 – presentatie & feedback

De laatste bijeenkomst staat in het teken van presenteren van je podcastplan en luisteren naar (een deel van) je pilot. Je krijgt feedback van de docent en medecursisten.

Workshop 1 dag - locatie Centrum Arnhem

Wil je in één dag de kneepjes van het podcastvak leren? Meld je dan aan voor de workshop Podcasten in 1 dag. Deze workshop start om 09.30 uur en eindigt om 16.00 uur. We gaan aan de slag met een kleine groep deelnemers (maximaal 8 personen). Je kunt je hier aanmelden voor meer informatie.

 

Je leert alles over het huidige podcastlandschap, welke apparatuur je nodig hebt om een podcast op te nemen én diverse interviewstijlen.

In de middag ga je aan de slag met professionele apparatuur om een proefopname te maken met je mede-cursist. Daarna bespreken we verschillende manieren om je podcast succesvol te lanceren en te promoten.

Podcastplan als naslagwerk

Tijdens de workshop werk je aan je podcastplan. Na de workshop heb je toegang tot de besloten pagina met meer actuele informatie,  downloads en instructies. 

Locatie van de workshop

De workshop Podcasten in 1 dag vindt plaats in het centrum van Arnhem. We hebben een inspirerende locatie vlakbij Station Arnhem Centraal. Met voldoende lekkere koffie en thee én een lunch. Dit is uiteraard bij de prijs inbegrepen.

Datum en tijd workshop

De workshop is op donderdag 13 oktober van 09.30 tot 16.00 uur. De inloop is vanaf 09.00 uur. De koffie staat dan klaar.

Kosten en betaalvoorwaarden

De workshop Podcasten in 1 dag kost € 495 excl. btw. Koffie, thee, water en lunch is inbegrepen.

Mocht je op het laatste moment niet kunnen, dan hebben we wel een paar regels: 

  • Annuleren kan tot 7 dagen voor start van de workshop.
  • Wijzigen of annuleren binnen 3 tot 7 dagen voor aanvang van de workshop: restitutie 50 % van de workshopprijs.
  • No show of annuleren tot 3 dagen voor aanvang van de workshop: geen vergoeding.
 
Je mag natuurlijk altijd iemand anders sturen!

Meld je direct aan voor de workshop podcasten in 1 dag

[wpforms id="983"]