Hoe wij werken

Onze insteek

Wij zorgen dat podcastseries een succes worden


Bij De Podcasters werken we net een beetje anders. We maken niet alleen podcasts; we maken podcasts die scoren! Dat betekent dat we jouw verhalen in het meest optimale podcastformat gieten en zorgen dat deze bij de juiste doelgroep terechtkomen. Om dat te bereiken, doen we meer dan het opnemen van podcasts. We besteden veel aandacht aan podcast-strategie en -distributie. Bekijk hieronder vijf aandachtspunten die we bij De Podcasters ontzettend belangrijk vinden.

1. Datagedreven keuzes maken
We gebruiken beschikbare informatie om podcasts, en het proces daaromheen, te verbeteren. We doen bijvoorbeeld trend- en zoekvraagonderzoek. En wanneer een serie wat langer online staat, analyseren we de afleveringen. Op basis van luisterdata optimaliseren we formats.
2. Audio first (maar niet audio only)
Podcasts zijn een fantastische basis voor artikelen, video's en allerlei soorten sociale-mediacontent. Denk bijvoorbeeld aan ondertitelde video-snippets. Deze content wordt ingezet als promotie voor de podcast, maar heeft ook individuele waarde.
3. Focus op vindbaarheid
We houden in alle fases van het podcastproces rekening met Search Engine Optimization (SEO). Titels, omschrijvingen, meta-data, categorieën in podcastapps, hoofdstukindelingen en natuurlijk de inhoud van de podcast: het speelt allemaal een belangrijke rol.
4. Aandacht voor houdbaarheid
Een podcastserie is een goede investering voor de lange termijn. Veel van onze podcasts zijn evergreen-content. Ze staan jarenlang online, zijn goed vindbaar en kunnen op verschillende momenten worden ingezet.
5. AI als extra werknemer
In alle fases van het podcastproces wordt gebruik gemaakt van AI. Bijvoorbeeld voor het verbeteren van audiokwaliteit, het transcriberen van afleveringen en het maken van promotiecontent. Hierdoor blijft tijd over voor extra services.
6. Digitale toegankelijkheid
Wij vinden het belangrijk dat podcasts digitaal toegankelijk zijn. Daarom hebben we bij De Podcasters een werkwijze ontwikkeld waarmee digitale toegankelijk wordt gewaarborgd.
Previous slide
Next slide

Datagedreven werken

Bij De Podcasters werken we datagedreven. We gebruiken beschikbare informatie om podcast-series, en het proces daaromheen, te verbeteren. Bijvoorbeeld: we onderzoeken veelvoorkomende zoekvragen, om die vervolgens te beantwoorden in onze podcasts. En wanneer een serie wat langer online staat, analyseren we de afleveringen. Op basis van luisterdata optimaliseren we formats en individuele afleveringen.

Audio first, maar niet audio only

Bij De Podcasters staat audio voorop, maar we besteden ook veel aandacht aan andere soorten content. Wij zien een podcast niet als alleenstaande producties; het is een fantastische basis voor andere content. Op basis van podcasts maken wij artikelen, video’s en allerlei soorten sociale-mediacontent. Denk bijvoorbeeld aan ondertitelde video-snippets voor Instagram Reels of TikTok. Deze extra content wordt ingezet als promotie voor de podcast, maar heeft ook individuele waarde voor het merk dat deze uitbrengt.

Focus op vindbaarheid

Bij De Podcasters besteden we veel aandacht aan distributie. Vindbaarheid is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom houden we in alle fases van het podcastproces rekening met Search Engine Optimization (SEO). Titels, omschrijvingen, meta-data, categorieën in podcastapps, hoofdstukindelingen en natuurlijk de inhoud van de podcast: het speelt allemaal een belangrijke rol.

AI als extra werknemer

Wij maken dankbaar gebruik van artificial intelligence (AI). Hierdoor houden wij mensen meer tijd over om mooie content te maken voor onze klanten. In alle fases van het podcastproces wordt gebruik gemaakt van AI-toepassingen. Bijvoorbeeld voor het verbeteren van audiokwaliteit, maar ook voor het transcriberen van afleveringen en het maken van promotiecontent. (PS alle afbeeldingen op deze pagina zijn gemaakt door AI!)

Duurzaamheid

We willen een bijdrage leveren aan een betere toekomst. Daarom werken we veel voor organisaties die een rol spelen in de duurzaamheidstransitie. Bijvoorbeeld voor hogescholen die onderwijs geven over duurzame energie, netbeheerders die het elektriciteitsnet klaarstomen voor een groene toekomst en energieleveranciers die hun prijzen afstemmen op de beschikbaarheid van duurzame energie

Whitepaper branded podcasts

Waarom zou je een branded podcast maken? En hoe zorg je dat een podcast-serie terechtkomt bij je doelgroep? In onze whitepaper lees je de belangrijkste drijfveren achter branded podcasts en hoe je audioproducties optimaal laat landen in het medialandschap.