Gratis podcast Playbook van De Podcasters

Zelf aan de slag met je podcast?

Podcast Playbook

Download hier het gratis Podcast Playbook van De Podcasters. Het helpt je op weg naar jouw eigen podcastproductie. Kijk ook even rond op deze pagina. Hieronder vind je achtergrondinformatie, linkjes en aanvullingen.

Podcastset voor onderweg

Wil je een eenvoudig audio-device die je ook nog eens mee kunt nemen? Dan is de Podtrak P4 ideaal. Hij werkt op 2 AA-batterijen, maar je kunt ook een adapter aansluiten (optioneel).

De Zoom PodTrak P4 podcastrecorder heeft vier microfooningangen en vier koptelefoonuitgangen. Ingang 3 is ook geschikt voor telefoons en heeft een mix-minus functie. Met het soundboard heb je altijd 4 jingles bij de hand.

 

 

Devine XLR Microfoons

De Devine XLR microfoons hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zowel een nadeel als voordeel: ze vangen aardig wat geluid op. Zijn je gasten minder ervaren met podcasten, dan is het niet erg als ze de microfoon niet perfect voor hun mond hebben. Wil je een microfoon voor een reportage (onderweg, in een bos, op straat)? Dan is deze dynamische microfoon van Devine je vriend.

 

Devine Pro 2000 Headphones

Erg belangrijk: jezelf horen tijdens een podcast. Ook voor gasten, want zo horen ze of ze niet te ver of te dicht bij de microfoon praten. Deze Devine-koptelefoons zijn ideaal en hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 

Devine XLR-kabels

Bij de Devine XLR-microfoon zit standaard een kabel van 2,5 meter. Heb je langer nodig? Dan kun je er een van 5 of 10 meter bestellen.

Podcastset voor op locatie

Wil je Pro? Dan adviseren we de Rødecaster Pro. We hebben hem zelf ook… Zeker in combinatie met de Røde Podmic-microfoon en juiste standaard is dit een ultieme combinatie.

Røde Podcaster Pro 2

De Rødecaster Pro 2 is hét apparaat om je professionele podcast mee op te nemen. Je kunt je hele show direct vastleggen op een micro SD-kaart, of je kunt het gebruiken als audio-interface om het met de meegeleverde software op je laptop op te nemen. Onder de acht pads kun je jingles, reclames, bedjes of station calls zetten die je met de volumeschuif makkelijk kunt regelen. Je kunt ook je telefoon via Bluetooth verbinden en iemand inbellen. 
 
 

Røde Podmic-microfoon

De Røde Podmic is een superfijne microfoon. Hij vangt weinig omgevingsgeluid op. Dat is fijn maar kan ook een nadeel zijn: de spreker moet goed in de microfoon blijven praten. Maar dat is ook het enige nadeel. Zeker in combinatie met de Rødecaster Pro een perfecte combi. Je kunt in het audio device aangeven dat je opneemt met de Podmic, zodat alle instellingen perfect zijn. Tip: bestel meteen popfilters mee met je mics. Dat scheelt harde P’s en lelijke s’en in je opname
 

Devine XLR-kabels

Bij de Røde Podmic zit geen XLR-kabel in de doos. Bestel dus per mic een kabel van 5 of 10 meter!

Wat heb je nodig?

Tips van De Podcasters

Online opnemen van je podcast

Er zijn ontzettend veel handige online tools om je podcast op afstand op te nemen. Ook verzamelen we hier handige tools om je opnames te verbeteren en bestanden kleiner te maken, met behoud van de gewenste kwaliteit.

Zencastr

Met Zencastr neem je eenvoudig een podcast met gasten op afstand op. Gratis te gebruiken (max. 1 uur opname) of je koopt uren bij. Je kunt ook een abonnement nemen; dan heb je toegang tot veel meer features, zoals video-opnames van je podcast. Ook koppel je eenvoudig Google Drive om je opnames te bewaren. 

 

Riverside

Ook Riverside geeft je een opname van 60 minuten cadeau. Met een duurder abonnement kun je ook video opnemen. 

 

Auphonic

Met Auphonic kun je je audiobestand verbeteren. De zogeheten post-productie. Dankzij wat simpele instellingen verklein je je audiobestand én verbeter je de geluidskwaliteit.